Evlilik Süreci ve Düğün Stresi ile Tavsiyeler - Erkeklere Sor - erkekleresor.com

‘Düğün Hazırlıklarınız Sırasında İlişkiniz Bozulmasın’

Merhaba sevgili Erkeklere Sor ziyaretçisi. Yazımız uzun ancak bu konuda sorunları olan kişilerin mutlaka okuması gereken bir yazı.
 Devamı için : Erkeklere Sor erkekleresor.com
Evliliğe giden yol keyifli ve heyecanlı olduğu kadar bazen de stresli ve sıkıntılı geçebilir. Problemlerle başa çıkmayı bilen her çift sonunda mutluluğu yakalayacaktır. Peki, sen sorunlarla nasıl baş edeceğini biliyor musun? Çiftlerin yaşadığı ortak sorunlar ve bunların çözümleri ile ilgili olarak psikolog Çiğdem Soykan ile görüştük. İşte sana evlilik sürecinde yaşayabileceğin sorunlar için basit ama önemli tüyolar…
  • Evlilik Sürecinde Yaşanan Sorunlar ve Çiftlere Etkileri
Flört dönemi birçok çift tarafından mutlu ve heyecanlı bir süreçtir. Birlikteliklerini evlilik ile taçlandırmaya karar verdiklerinde ise çoğu çift için durum biraz değişmeye başlar. Heyecana ek olarak stres, telaş ve korku da hayatlarına girer. Eğer senin de “evlendiğimizde nasıl olacak?”, “Eşimle sorunlarımızı nasıl çözebiliriz?” şeklinde soruların varsa ve küçük problemler büyük anlaşmazlıklar getiriyorsa, doğru yerdesin. Unutma, hemen hemen her çift bu süreçten geçiyor. Bu arada sana küçük de bir dip not vermek istiyorum: Psikolog Çiğdem Soykan ile konuşmamız esnasında çok ilginç bulduğum bir şeyden söz etti: Bu da çiftlerin hiçbir zaman tam olarak evliliğe hazır olmayacakları gerçeği! Aslında üzerinde biraz düşünüldüğünde ne kadar da haklı, öyle değil mi? Sonuçta hiç bilmediğin bir sürece kendini ne kadar hazırlayabilirsin ki! O yüzden “acaba evliliğe hazır mıyım?” diye düşünmene gerek yok, bu senin yaşayarak deneyimlemen gereken bir durum. Ama dilersen senden önce evlenen deneyimli çiftlerden tavsiyeler alabilmek için makalemize de göz atabilirsin.
Evlilik sürecinin en büyük düşmanı stres ve anlaşmazlık… Stresin en güzel heyecanınızın arasına sinsice gizlenmiş, pusuda beklediğini bilirken huzursuz olmanız çok normal. Aile baskısı, evlilik korkusu, hazırlık sürecinde yaşanan sıkıntılar da seni tamamen stresin ağına düşürebilir. Düğün hazırlıkları esnasında eşinle yaşadığın fikir ayrılıkları da büyük anlaşmazlıklara dönüşüp stresli ve buhranlı bir süreç geçirmene neden olabilir. İlk olarak bu yola çift olarak girdiğinizi ve sorunlardan da çift olarak kurtulmanız gerektiğini unutmamalısın. Mutlu bir şekilde yürümeye başladığınız yolun pürüzlü noktalarında takılıp düşmemek, düşseniz de kalkabilmek ikinizin elinde. İşte Çiğdem Soykan’ın evliliğe adım atma süreciyle ilgili fikirler ve önerileri…
İlk sorumuz genç çiftlerin en çok merak ettiği konulardan biriyle ilgili. Bir ilişkide hangi noktada insanlar evliliği düşünmeye başlıyor?
O noktaya çiftler kendileri geliyorlar, yani evlenmek için birbirlerinin uygun adaylar olduklarını fark ediyorlar. Tanışma ve ilişki sürecinde karşılıklı sevgi, saygı ve açık iletişim isteği varsa ve birlikte yaşamanın nasıl bir şey olacağına dair bir endişe taşımıyorlarsa bu çiftler genellikle evleniyorlar.
İlişkide evlilik kararı verildikten sonra en önemli şey aileler ile ilişkilerin düzenlenmesi. Evlilik öncesi aile sorunları doğru düzenlenmeyen ilişkilerin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Bilinmesi gereken bir diğer önemli konu da, ne olursa olsun evlilik süresinde çiftlerin evliliğe tam olarak hazır olamayacakları.
  • Evliliğe hazır olmak diye bir şey yok mu yani?
Hayır yok. Çünkü evlenmeden önceki hayat ile evlendikten sonraki hayat bambaşka. Evlilik öncesi dönemde sorumluluklar daha az. Evlendikten sonra finansal sorumluluklar, birbirlerinin aile bireylerine karşı sorumluluklar hatta ileride çocukların sorumluluğu gibi yeni kavramlar çiftin hayatına giriyor. Dolayısıyla, evlenip birlikte yaşamak tamamen yeni bir şey. Bazı sorumluluklar ancak birlikte yaşamaya başladıktan sonra paylaşılıyor.
Bu yüzden bazı çiftler evlendikten sonra hayal kırıklığı yaşayabilir. Bize danışan çiftlerden bazıları evlendikten sonraki ilk senelerinde çok zorlandıklarını, evlilikle birlikte her şeyin çok güzel olacağını beklediklerini ancak karşılaştıkları zorlukların onları hayal kırıklığına uğrattığını söylüyorlar. Aslında böyle olması çok doğal. Evliliğin ilk yılı son derece zordur.
  • Evlilik Öncesi Stresle Nasıl Baş Edilir?
Peki, çiftler evlilik sürecinde yaşanan sorunlar ile nasıl baş etmeliler?
Temel olarak çiftlere tavsiye ettiğimiz şey birbirlerini anlamaya çalışmaları, iletişimlerini etkili bir şekilde tutmaları ve çaba göstermeleri. Burada sihirli değnek aslında iletişim. Etkin iletişimi sağlamak için, birbirinize istek ve arzularınızı açık ve net bir şekilde söylemelisiniz. Evlilikte de ilk senenin işleri genellikle budur; herkes birbirinin sınırlarını algılamaya ve bu sınırlara saygı göstermeyi öğrenmeye çalışır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bakımlı Erkek Olmanın 10 Yolu! Erkeklere Sor - erkekleresor.com

Mükemmel bir ilişki için ne yapmalısınız? Mutlu ve Sağlıklı ilişki zor değil - Erkeklere Sor

Bir Erkeği Kendine Nasıl Aşık Edersin? 7 Muhteşem Teknik Erkeklere Sor - erkekleresor.com